6 steg til et nytt baderom

Baderommet er svært viktig for alle i et hjem. Her skal man kunne slappe av etter en lang arbeidsdag eller gjøre seg klar for en ny. Badet bør være komfortabel, trivelig og moderne. Mange foretrekker enkle løsninger, mens andre vil ha en viss funksjonalitet med baderommet sitt. Man vil føle seg bra her.

Har man et baderom som ikke oppfyller disse kravene bør man renovere det. Slik kan man gå fram for å gjøre det enklest og billigst mulig.

1. Få en tilstandsrapport

Tilstandsrapport er veldig viktig for å vite hva som må gjøres og hva som kan gjøres. Dessuten finner man de nøyaktige målene, hvor uttak og inntak for vann er og mulighetene for integrert belysning.

Skal man gjøre enkle oppgraderinger av badet eller renovere fullstendig? Hvor mye tid kreves og hva koster det?

2. Tenk på design

Design er med på å visualisere nye løsninger. Man kan lage en skisse eller få en arkitekt til å gjøre det. Kanskje kan badet få en helt ny funksjon man ikke tenkte på før renoveringen.

Det kan hende dette krever et besøk av elektriker og rørlegger.

3. Fliser eller panel

Hva er ønskedrømmen for baderommet ditt. Skal det ha fliser, panel eller kanskje industriell betong? Moderne, klassisk eller med personlighet? Husk at på baderommet kan både vegger og gulv ha samme materialer. Det er viktig å bruke maling som er vannavstøtende.

4. Installer moderne og funksjonelle møbler

Det er mange ting som kan gjøre at man trives bedre på badet. En vegghengt do eller et boblebad kan gjøre at man får brukt badet på en helt annen måte. Eller er det en dusj man lengter etter? En ekspert vil kunne se løsninger der andre gir opp.

Husk at pris påvirker kvaliteten når det gjelder baderomsutstyr. Velg med omhu og tanke på framtiden.

5. Husk riktig belysning

Belysning kan virke på deg på en helt spesiell måte. Riktig belysning på badet er viktig. Man kan gjøre mye med store speil og sørvendte vindu. Men lys kan hjelpe visuelt. Installer spotter, himmelsk belysning og lys integrert i veggen.

LED-lys er i vinden, og de sparer en god del strøm som igjen er gunstig for lommeboka.

6. Dekorasjon og pynt

Når baderommet er renovert kan det virke kaldt og minimalt. Med egen dekorasjon og pyntegjenstander vil hele badet få en egen personlighet. Maksimalisme lages ved å tilføre planter, speil, figurer også videre. Det aller viktigste med dekorasjon er at man ikke overdriver.