Tips til hvordan man kan fornye hjemmet

Det kan oppstå en del frustrasjon om man bor i et hjem som ikke er som man skulle ønske det var. Kanskje er det for lite, for trangt, for dårlig planløsning eller rett og slett ikke godt nok. Men hva er det som stopper oss for å ta hanskene på og hive ut og begynne på nytt? Vel det er vel akkurat her problemet ligger, og det er flere ting til at nettopp dette blir for mye. Her skal vi ta opp tema som kan gi bedre innblikk i hva dette handler om.

Bli enige

Rot og skitt handler ofte om en eneste ting, nemlig at to parter ikke er enige. For å bli enige må man sette seg ned sammen og finne ut av ting. Som regel vil ikke partene engang prate sammen om slike ting. Andre har overhode ikke formening om det å prate voksent sammen er.

Det å snakke sammen er en fin parterapi, fordi man begynner å se den andre personen. Når man prater sammen blir man fort enige om noen få ting, for eksempel at man er uenige. Føler man at tiden ikke strekker til, avtal en samtale i måneden, senere en gang i uken. Da er det enklere å bli enige.

Rydd ut alt

Dersom man ikke er fornøyd, kan det rett og slett være smart å begynne fra scratch. Det kan være en fin anledning til å rydde ut av huset nå i sommer, for da kan du ikke reise noe sted allikevel. Skaff til veie noen paller og sette alle møblene ut i garasjen. Pakk alle ting i sekker. Sorter ut det som skal kastes eventuelt selges og gis bort.

Mal vegger og tak, men vask først

For å få et helt nytt utseende på leiligheten, kan man gjøre det enkelt ved å male. Er fargene blasse, kan man kanskje velge hvit som basis-farge, og heller dandere med spreke farger på en vegg eller to. Men før dette må man vaske. Vask tak og vegger, vinduer og vifter. Alt må være klart til ny innflytting.

Lag en skisse

Det er viktig å ta et rom av gangen, eller så store steg som man klarer. Ofte skal man kombinere dette med jobb, barn, fritid og familie. Lag en skisse og en plan hvor progresjonen vises. Da er alle enige og fornøyde.

Ikke fyll opp huset med skrot

Skrot for noen er vakker kunst for andre. Men ikke overfyll huset med ting. Prøv med noe først og se om det blir bedre plass enn før. Sorter ting dere er glad i, og heller lagre det fint på loftet enn å kaste det. Loftet har mange muligheter for oppbevaring også.

Finn bedre oppbevaring med kassesystem eller reoler. Nå har dere et nytt hjem, nyt det.